Για την πρόθεσή του να μην αποχωρήσει άμεσα από τη θέση του προέδρου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και από την ηγεσία του κόμματος τον Μάρτιο θα ενημερώσει σήμερα τον Κάρολο Παπούλια ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ενημερώσει τον Λουκά Παπαδήμο και τους κορυφαίους του κόμματός του (διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=170847 το σχετικό ρεπορτάζ).

Μιλώντας με τους τελευταίους στο τηλέφωνο τους κάλεσε όπως δημοσιεύει το protothema.gr να μην επιμείνουν στην άμεση αλλαγή σκυτάλης, για να μη διαταραχθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα δεχθεί καθυστέρηση του κυβερνητικού έργου. Πλησιάζει έτσι το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί από την ΚΟ ώστε το ΠΑΣΟΚ να εκλέξει άμεσα νέο υποψήφιο πρωθυπουργό. Ο οποίος, αν προχωρήσουν και οι διεργασίες μεταξύ των δελφίνων, θα είναι και ο μόνος υποψήφιος για την αλλαγή σελίδας και στο κόμμα.

Οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται στο «κόκκινο», αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαμηνύσει ότι δε θα επιτρέψει το διχασμό του ΠΑΣΟΚ σε μνημονιακούς και αντιπμνημονιακούς. «Όλοι πρέπει να έχουμε συναίσθηση του ρόλου μας» επισημαίνουν οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών. Ούτε όμως και τη μετατροπή της αλλαγής ηγεσίας σε μία πασαρέλα υποψηφίων. Άλλωστε, για να είναι κάποιος υποψήφιος χρειάζεται 100 υπογραφές μελών του εθνικού συμβουλίου.

Οι τελικές αποφάσεις και το που πηγαίνουν τα πράγματα θα διαφανούν σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου. «Αν κάποιοι επιμείνουν να εκλέξουν αρχηγό σε δέκα μέρες θα αναλάβουν την ευθύνη αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» είναι το μήνυμα της Ιπποκράτους.

Ήδη, πολλοί βουλευτές που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου έχουν δηλώσει ότι θα σταματήσουν να ψηφίζουν τις διαρθρωτικές αλλαγές στη Βουλή.