Ξεκίνησαν και στα Χανιά οι διακοπές της ηλεκτροδότησης για όσους δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα πραγματοποιήθηκαν 16 με 17 διακοπές ηλεκτροδότησης σε καταστήματα των Χανίων χωρίς να διεκρινίζεται αν έγιναν για παλιότερους λογαριασμούς η αν εγιναν γιατί ήταν απλήρωτος  μόνο ο λογαριασμός που περιελάμβανε το ειδικό τέλος ακινήτων.

Εν τω μεταξύ σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Ηράκλειο προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της επιχείρησης σε τοπικό επίπεδο από το τμήμα εμπορίας για το πόσες και ποιες ακριβώς είναι οι περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης, τόσο σε κατοικίες όσο και σε επιχειρήσεις.

Σημειώνεται μάλιστα πως οι περιπτώσεις που αφορούν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης σε σπίτια θα προσδιοριστούν στη σημερινή συνάντηση των προϊσταμένων των αρμόδιων υπηρεσιών της επιχείρησης

Επίσης όπως είπε στο Flashnews.gr ο προϊστάμενος της ΔΕΗ στα Χανιά κ. Μανόλης Κουφάκης οι εντολές της κεντρικής διοίκησης αναφέρουν πως θα πρέπει να γίνεται διακοπή του ρεύματος και στις περιπτώσεις εκείνες που ο καταναλωτής έχει πληρώσει μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωσης του ρεύματος και δεν έχει εξοφλήσει και το ποσό που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος ακινήτων το λεγόμενο και \”χαράτσι\”.

Σε ότι αφορά το Ηράκλειο για την ερχόμενη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί περίπου 400 διακοπές ηλεκτροδότησης σε επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν εξοφλήσει και τον λογαριασμό που περιλαμβάνει το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ σε κάποιες άλλες η διακοπή θα γίνεται γιατί έχουν ανεξόφλητους και παλιότερους λογαριασμούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook