Ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές της Κρήτης απευθύνουν τα Εργατικά Κέντρα του νησιού, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά αλλά και την κίνηση των Ξενοδόχων να καταγγείλουν την σύμβαση εργασίας που είχε υπογραφεί με τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Στην επιστολή αναφέρεται:

\”Σε μια εποχή, που στον ιδιωτικό τομέα επικρατεί « Ζούγκλα » από την κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων που προκάλεσαν οι τελευταίοι εργατικοί νόμοι και η απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, προτείνεται από την Τρόικα και την Κυβέρνηση η κατάργηση του 13ου & 14ου μισθού και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η τυχόν υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων από την Κυβέρνηση, θα αποτελέσει την ταφόπλακα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, της ίδιας της οικονομίας αλλά και της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας.

Τα τελευταία χρόνια καλούνται συνεχώς τα ίδια ¨κορόιδα¨, εργαζόμενοι, έμποροι, βιοτέχνες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και συνταξιούχοι να πληρώσουν το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης, ενώ μεγάλα οικονομικά ¨κέντρα¨ μένουν στο απυρόβλητο. Οικονομικά κέντρα που μεγάλο μέρος εκ των οποίων μετείχαν στο ¨πάρτι¨ της διαφθοράς των τελευταίων δεκαετιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ξενοδόχοι, οι οποίοι παρά την στήριξη όλων των τελευταίων Κυβερνήσεων με μέτρα όπως η μείωση του Φ.Π.Α., των ασφαλιστικών εισφορών κ.τ.λ., και με παράλληλη αύξηση της τουριστικής κίνησης και κερδοφορίας τους στο 2011, η απληστία τους δεν έχει τελειωμό, αφού επανέρχονται ζητώντας την κατάργηση των Σ.Σ.Ε., που πριν λίγο καιρό είχαν υπογράψει και συμφωνήσει, θέλοντας να φέρουν σε εξαθλίωση τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ανατολικής Κρήτης.

Με την παρούσα επιστολή, σας ζητάμε να κάνετε το αυτονόητο, παρεμβαίνοντας δυναμικά αποτρέποντας όλα τα παραπάνω. Σε δε άλλη περίπτωση, μας φέρνεται απέναντι σας, συνδικαλιστικά, ατομικά, και πολιτικά, ενώ θα έχετε και την ιστορική ευθύνη των κοινωνικών αναταραχών που θα προκύψουν όχι μόνο στο νησί μας αλλά σε όλη τη χώρα στην περίπτωση που η Κυβέρνηση τα υλοποιήσει\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook