Λίγο πριν το τέλος Ιανουαρίου, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το πρώτο σε πανελλαδικό επίπεδο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια καινοτόμο δράση, στην οποία η Δημοτική Αρχή επένδυσε από την πρώτη κιόλας στιγμή με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί «πιλότο» και για άλλους Δήμους της χώρας. Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και την έλλειψη δυνατοτήτων και παροχής μέσων, ο Δήμος Φαιστού, κατόρθωσε οργανώνοντας ένα Εθελοντικό Μητρώο Εθελοντών να προχωρήσει μία δράση, η οποία φαινομενικά θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί στις δεδομένες συνθήκες.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν πρωτοφανής, ενώ χάρη στην ενεργοποίηση ανθρώπων που θέλησαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Δια Βίου Μάθηση, ενταγμένη σ’ ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα πολλαπλών γνωστικών αντικειμένων, γίνεται πράξη στο Δήμο Φαιστού.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το πρόγραμμα κατάρτισης των εκπαιδευτών, το οποίο ολοκληρώθηκε στο Δήμο Φαιστού. Η τελευταία εκπαιδευτική συνάντηση εκπαιδευτών έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών κ. Αλέξη Κόκκο και τον εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Μάνο Παυλάκη.

Στη διάρκεια της τελευταίας εκπαιδευτικής συνάντησης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις ομαδικών projects που είχαν ανατεθεί στους εκπαιδευτές ενηλίκων για συγκεκριμένα εκπαιδευτικά αντικείμενα, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ολοκλήρωσαν με επιτυχία 22 συνολικά εκπαιδευτές, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουν πιστοποιητικά επιμόρφωσης από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών του Δήμου Φαιστού.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρώτο πανελλαδικά Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού συνεχίζονται στα Κ.Ε.Π. Ζαρού, Τυμπακίου και Μοιρών, καθώς και στο Γραφείο Δημάρχου (25ης Μαρτίου 1, 2ος όροφος, 28923 40 272). Ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δήμου Φαιστού, τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη Ιανουαρίου.