Τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, καλύπτοντας ένα κενό που υπάρχει στον υγειονομικό χάρτη της ενδοχώρας του Νομού, ζητά ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Ο κ. Καλογεράκης αναφέρεται στα προβλήματα που παρουσιάζονται στα Κέντρα Υγείας της περιοχής λόγω της αναγκαίας συνοδείας των διακομιδών από το ελλιπές ιατρικό προσωπικό. Ως αποτέλεσμα τις ώρες διακομιδής των περιστατικών προς τα νοσοκομεία του Ηρακλείου τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μένουν χωρίς γιατρούς κι έτσι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με ώρες αναμονής.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ζητά τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στη θέση Γαζέπη Μύλος, ως κομβικό σημείο από όπου θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται τόσο τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, όσο και το Κέντρο Υγείας Βιάννου. Επιπλέον, τονίζει ότι η δημιουργία του Σταθμού ΕΚΑΒ θα στηρίξει την ολοκληρωμένη παροχή άμεσης βοήθειας, προσφέροντας σωστή και ποιοτική φροντίδα, καθώς και σωστή μεταφορά του ασθενούς, μια και τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της περιοχής είναι ελλιπή και σημειώνουν πολλές μηχανικές βλάβες λόγω παλαιότητας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του την οποία απέστειλε παράλληλα στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννη Ροτζιώκο, κοινοποιώντας την και στον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Δημήτρη Βουρβαχάκη, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, που σε ετήσια βάση εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, όχι μόνο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, αλλά και των όμορων Δήμων Χερσονήσου και Αρχανών – Αστερουσίων.

Ωστόσο, λόγω της αναγκαίας διακομιδής των περιστατικών προς τα νοσοκομεία του Ηρακλείου δημιουργείται σωρεία προβλημάτων στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Το ελλιπές ιατρικό προσωπικό αναγκάζεται να συνοδεύει τους ασθενείς στη διάρκεια της μεταφοράς τους, με αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας να μένουν χωρίς γιατρό και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται με ώρες αναμονής.

Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένες τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες στην περιοχή, εν όψει μάλιστα και της κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου, παρακαλούμε για τη δημιουργία Σταθμού του ΕΚΑΒ στη θέση Γαζέπη Μύλος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Η συγκεκριμένη θέση κρίνεται ως η πλέον κατάλληλη, καθώς θα δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό του Σταθμού να εξυπηρετεί τα Κέντρα Υγείας τόσο του Αρκαλοχωρίου και του Καστελλίου, όσο και της Βιάννου, καλύπτοντας ένα κενό που υπάρχει στον υγειονομικό χάρτη της ενδοχώρας του Νομού μας.

Επιπλέον, η δημιουργία του Σταθμού ΕΚΑΒ θα στηρίξει την ολοκληρωμένη παροχή άμεσης βοήθειας, προσφέροντας σωστή και ποιοτική φροντίδα, καθώς και σωστή μεταφορά του ασθενούς, μια και τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας είναι ελλιπή και σημειώνουν πολλές μηχανικές βλάβες λόγω παλαιότητας.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας αλλά και τους άξονες στους οποίους κινείται το ΕΚΑΒ, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση, καθώς η δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ θα ενδυναμώσει τις υποδομές υγείας στον τόπο μας, σώζοντας περισσότερες ζωές.

Με εκτίμηση,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook