Ζημιές προκλήθηκαν στις περιοχές Πύλου, Μεθώνης, Φοινικούντας και Μαραθούπολης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν από χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Πύλου, λόγω του κυματισμού, διαβρώθηκε και αποκολλήθηκε τσιμεντένιο τμήμα του καταστρώματος, στη λαϊκή Πλαζ Πύλου, έκτασης περίπου 20 τετραγωνικών ενώ ποσότητα άμμου εναποτέθηκε από τον κυματισμό στην είσοδο του κύριου προβλήτα και τον παραλιακό δρόμο.

Επιπλέον, στην περιοχή της μαρίνας, εξαιτίας του σφοδρού κυματισμού, παρασύρθηκε σταθμευμένο όχημα, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βυθίστηκε με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην πλώρη ενός καϊκιού.

Στην περιοχή της Μεθώνης, ποσότητες από άμμο, χαλίκι και πέτρα εναποτέθηκαν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, ο οποίος υπέστη σοβαρές διαβρώσεις με αποτέλεσμα να μην είναι προσπελάσιμος ενώ λόγω μετακίνησης ογκόλιθων ζημιές προκλήθηκαν και στον κυματοθραύστη του Κάστρου.

Επίσης, στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Μεθώνης, υπέστη ζημιές το κτίσμα του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, το οποίο λειτουργεί ως μισθωμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο αλιευτικό καταφύγιο Φοινικούντας σημειώθηκε μεταφορά άμμου και μερική πρόσχωση του λιμένα.

Στην περιοχή Μαραθούπολης, λόγω υψηλού κυματισμού, εναποτέθηκαν ογκόλιθοι κατά μήκος της δυτικής ακτής της Νήσου «ΠΡΩΤΗ», με αποτέλεσμα να διαβρωθεί.

Από τη Δημοτική Αρχή Πύλου – Νέστορος, ανελήφθησαν ενέργειες για την απομάκρυνση των φερτών υλών στην παραλιακή ζώνη Πύλου και Μεθώνης και αποκαταστάθηκε η προσπελασιμότητα ενώ το Ι.Χ.. όχημα πρόκειται να ανελκυθεί κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.