Οξύμωρη, με τον κίνδυνο να θεωρηθεί υποκριτική χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της, την διαδικασία ελέγχου προς την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών και Υποψήφιων Βουλευτών για έρευνα ύπαρξης λογαριασμών της στην Ελβετία, όπως της  ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κυρία Ευαγγελία Κουρουπάκη.

Στην ανακοίνωση της μεταξύ άλλων επίσης η κυρία Κουρουπάκη επισημαίνει πως αιτείται την  παροχής πληρεξουσιότητας προς την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου \”και δέχομαι την παραπάνω έρευνα καθώς επικαλείστε ότι πρέπει να υπάρξει φως για όλα και για όλους επί της ουσίας και να μην μείνουν σκιές πάνω από τον πολιτικό κόσμο.   

Όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο οξύμωρο της διαδικασίας και στον κίνδυνο να χαρακτηριστεί υποκριτική αφού σύμφωνα με αυτή ο εξουσιοδοτών βουλευτής δεν γνωρίζει την ύπαρξη τυχόν καταθέσεων στο όνομά του!\”

Το πλήρες κείμενο της ανακοπίνωσης της κυρίας Κουρουπάκη αναφέρει: \”Καταθέτω την αίτηση παροχής πληρεξουσιότητας προς την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών και Υποψήφιων Βουλευτών για έρευνα ύπαρξης λογαριασμών μου στην Ελβετία όπως μου ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.  

Θα ήθελα, όμως, να υπενθυμίσω ότι στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσα το 2011 στην Επιτροπή δεν αναφέρω την ύπαρξη κανενός είδους καταθετικού λογαριασμού στην Ελβετία.

Εντούτοις, αιτούμαι την πληρεξουσιότητα σας και δέχομαι την παραπάνω έρευνα καθώς επικαλείστε ότι πρέπει να υπάρξει φως για όλα και για όλους επί της ουσίας και να μην μείνουν σκιές πάνω από τον πολιτικό κόσμο.   

Όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο οξύμωρο της διαδικασίας και στον κίνδυνο να χαρακτηριστεί υποκριτική αφού σύμφωνα με αυτή ο εξουσιοδοτών βουλευτής δεν γνωρίζει την ύπαρξη τυχόν καταθέσεων στο όνομά του!

Δηλώνω δε για ακόμη μία φορά ότι οι μόνοι λογαριασμοί στους οποίους είμαι εν μέρει ή συνολικά δικαιούχος είναι όσοι έχω δηλώσει στο «πόθεν έσχες» που έχει ήδη δημοσιευθεί. Ως εκ τούτου, σας εξουσιοδοτώ να ερευνήσετε για ύπαρξη λογαριασμών στο όνομά μου οπουδήποτε με τη βεβαιότητα ότι δεν θα βρεθούν.

Το ζητούμενο, βέβαια, από την ελληνική κοινωνία είναι να ελεγχθεί το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας και θεωρώ ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία γι’ αυτό.  Προτείνω, λοιπόν, παράλληλα με τους εν ενεργεία βουλευτές να ελεγχθεί και η ύπαρξη τυχόν καταθέσεων στην Ελβετία που έχουν ως δικαιούχους πολιτικά πρόσωπα που διετέλεσαν βουλευτές ή υπουργοί, την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook