Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας κατά μία μονάδα, με αποτέλεσμα η Γαλλία να γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που χάνει την άριστη αξιολόγηση των «ΑΑΑ».

Σε υποβάθμιση της Ιταλίας φέρεται να προχώρησε η Standard & Poor\’s

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor\’s φέρεται να προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας κατά δύο μονάδες, σύμφωνα με Ευρωπαίος αξιωματούχο που επικαλείται το δίκτυο Bloomberg.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αξιολόγηση του οίκου για την Ιταλία έπεσε πέραν του αναμενόμενου, από Α σε ΒΒΒ+. Προς τον παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Standard & Poor\’s.

Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι η S&P πρόκειται να προχωρήσει εντός της ημέρας και σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γαλλίας, η οποία σε μία τέτοια περίπτωση θα χάσει την άριστη αξιολόγηση του «ΑΑΑ».

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προεδρεύει ενός έκτακτου «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, του υπουργού Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν και της υπουργού Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές.

Η Standard & Poor\’s αναμένεται να διατηρήσει το «ΑΑΑ» για τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και το Λουξεμβούργο, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει τελικά με την Αυστρία.

Μεταξύ των χωρών που φέρεται ότι θα υποστούν υποβάθμιση περιλαμβάνεται και η Σλοβενία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook