Αρνήθηκε να σχολιάσει τις φημολογούμενες υποβαθμίσεις από την S&P η Γερμανίδα Καγκελάριος Merkel όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. Αντίθετα, βουλευτής, μέλος του κόμματός της, έγινε έξω φρενών, ζητώντας την υποβάθμιση της Βρετανίας.

«Ζητώ την κατανόησή της για το ότι δεν μπορώ να σχολιάσω τώρα πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμη», δήλωσε η Merkel σε event λίγο πριν από την επιβεβαίωση της υποβάθμισης της Γαλλίας.

Πρόσθεσε ότι στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου, θα συζητηθούν όλα τα θέματα. Μιλώντας στο παρασκήνιο μιας εκδήλωσης του κόμματος ωστόσο, ένας βουλευτής του κόμματος δήλωσε πως έχει εξοργιστεί για τις υποβαθμίσεις, καθώς «η Βρετανία θα άξιζε περισσότερο μια υποβάθμιση, εξαιτίας του υψηλού ελλείμματος του προϋπολογισμού της».

«Δεν είναι δίκαιο που η S&P ανησυχεί π.χ. για την Αυστρία και τη Γαλλία αλλά όχι για τη Βρετανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Michael Fuchs. «Απλώς δεν είναι δίκαιο να αφήνει τη Βρετανία με αξιολόγηση ΑΑΑ και σταθερό outlook ενώ άλλες χώρες υποβαθμίζονται, δεν είναι σωστό».


zougla.gr