Η διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα παραμένει ανοικτή και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, ανέφερε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής μετά τις «διακοπή για προβληματισμό» στην οποία αναφέρθηκε ο Τσαρλς Νταλάρα του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.

Μόνο η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας για το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα και η σύναψη της νέας σύμβασης μπορούν να διασφαλίσουν πως «η χώρα πατάει πια σε στέρεο έδαφος», υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η τρέχουσα περίοδος είναι «η πιο κρίσιμη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας», επαναλαβάνοντας πως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη είναι σε σημαντικό βαθμό προϊόν ανεπαρκούς οικονομικής διακυβέρνησης στη νομισματική ένωση.

«Αντίθετα με διάφορα διαδεδομένα αρνητικά στερεότυπα, είμαστε ένας σκληρά εργαζόμενος λαός, πρέπει όμως να γίνουμε και πιο αποτελεσματικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί το μέγεθος της προσαρμογής και της προόδου που έχει επιτελεστεί.

«Εάν συνεχίσουμε με γενναιότητα το δρόμο της προσαρμογής, οι κόποι του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν, η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ξανά» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook