Αντιμέτωπος με τον... ακτιβιστή πεθερό του βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον

Ο σχεδιασμός μιας σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας κυκλοφορίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία. Ο Ντέιβιντ Κάμερον έρχεται αντιμέτωπος με έναν απρόσμενο αντίπαλο: τον ίδιο τον πεθερό του.

Όπως αναφέρει το newsit, ο Λόρδος Άστορ εξέφρασε την άποψή του κατά της κατασκευής του σιδηροδρόμου HS2, ο οποίος αναμένεται να μειώσει κατά μία ώρα τον χρόνο που χρειάζεται για να ταξιδέψει κανείς από το Λονδίνο στο Σέφιλντ, λέγοντας ότι είναι ένα σχέδιο που στηρίζεται κυρίως από «βόρειους βουλευτές των Εργατικών που τους αρέσει η ιδέα να καταστραφεί η ομορφιά των λόφων Τσίλτερν».

Το σχέδιο, το οποίο προωθεί ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, είναι «παγίδα» δήλωσε ο Λόρδος Άστορ.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02106/cameron-and-father_2106872b.jpg

«Υπάρχει μια απολύτως βιώσιμη εναλλακτική λύση, η οποία θα ήταν πολύ φτηνότερη και θα παράγει αποτελέσματα πιο γρήγορα, χωρίς να καταστρέψει ολόκληρες εκτάσεις, καταστρέφοντας τις ζωές χιλιάδων ατόμων» ανέφερε σε επιστολή του σε περιοδικό του Λονδίνου.

Το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πατριού της Σαμάνθα Κάμερον.

Ωστόσο, ο Ντ.Κάμερον δεν είναι ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός που αντιμετωπίζει τα πυρά του πεθερού του.

Ο Τόνι Μπουθ, πατέρας της Σέρι Μπλερ, είχε εκφράσει το 2003 δημόσια την άποψη ότι ο πόλεμος στο Ιράκ γίνεται για το πετρέλαιο, άποψη που απείχε από αυτήν που παρουσίαζε ως επίσημη ο Τόνι Μπλερ.