Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάχης Μεγάρων, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ελλιμενισμένα σκάφη στο λιμένα της Νέας Περάμου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων διαπιστώνοντας ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο εσωτερικό χώρο του ερασιτεχνικού σκάφους «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» Τ.Ε.1116, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο και αγκυροβολημένο στο εσωτερικό τμήμα του ανατολικού λιμενοβραχίονα της Νέας Περάμου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκάφους, η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα των καλωδίων του συσσωρευτή ηλεκτρικού ρεύματος (μπαταρίας) κατά την εκκίνηση της κύριας μηχανής.

Παρά τις προσπάθειες κατάσβεσης από τον ίδιο, η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο χώρο ενδιαίτησης και στη συνέχεια στα παραπλέοντα σκάφη «ΔΕΣΠΟΙΝΑ» Σ.Π.06 Γ΄, «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ» Τ.Π.758 Ε΄ και «ΜΑΡΙΑ» Λ.Ε. 1026 Γ΄.

Με τη συνδρομή των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά κατασβήστηκε πλήρως. Τα σκάφη «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «ΔΕΣΠΟΙΝΑ» εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν ημιβυθίστηκαν κοντά στο κρηπίδωμα.

Με μέριμνα του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας και σε συνεννόηση του ιδιοκτήτη του σκάφους «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» με ιδιωτική εταιρεία τοποθετήθηκε πλωτό απορροφητικό φράγμα μήκους 48 μέτρων, προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης.

Από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ πρόκειται να ελεγχθεί ξανά η περιοχή για ενδεχόμενη θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Πάχης Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook