Κιουτσούκ στα τούρκικα σημαίνει μικρός, ενώ με το «Λευτέρ» οι Τούρκοι εννοούν «μεγάλος ποδοσφαιριστής». Πέθανε σε ηλικία 87 ετών σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εδώ και τρεις μέρες ο Λευτέρης Κιουτσούκ Αντωνιάδης, το μεγάλο όνομα του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Γεννημένος στη Κωνσταντινούπολη ο Λευτέρης Αντωνιάδης βρήκε την κλίση του στο ποδόσφαιρο από μικρός. Ξεκίνησε από την «Ταξίμ Σπορ» και συνέχισε στη μεγαλύτερη ομάδα της Κωνσταντινούπολης, την Φενέρμπαχτσε.

Με την φανέλα της έγινε ο θρυλικότερος ποδοσφαιριστής του τούρκικου ποδοσφαίρου, έχοντας απολογισμό 423 γκολ και 615 συμμετοχές, πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα.
Το 1951 πήρε μεταγραφή στην Ιταλία και τη Φιορεντίνα και μετά από ένα χρόνο στη Γαλλία και τη Νις.

Όταν η σπουδαία καριέρα του έφτανε στη δύση της, ο Αντωνιάδης, αποφάσισε να δοκιμάσει την εμπειρία του και στα ελληνικά γήπεδα. Η φανέλα της προσφυγικής ΑΕΚ ,ήταν ότι καλύτερο γι αυτόν ,αλλά την φόρεσε μόνο 5 φορές, καθώς τραυματίστηκε σε ματς με τον Ηρακλή.

Αργότερα ανέλαβε χρέη προπονητή στην ομάδα του Αιγάλεω. Στη δεύτερη θητεία του εκεί ,πρόλαβε να αντιμετωπίσει σε φιλικό την ΑΕΚ στα Ν. Φιλαδέλφεια. Συγκαταταλέγεται, στους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Τουρκίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook