Οργή και αίμα πνίγουν τη Λιβύη, την Υεμένη και το Μπαχρέιν. Οι φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από τα ξένα ΜΜΕ σοκάρουν.

Στην Λιβύη και ειδικότερα στη Βεγγάζη αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά αμάχων και σκότωσαν 15 ανθρώπους. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ελεύθεροι σκοπευτές των δυνάμεων ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν το πλήθος ενώ νωρίτερα χάος επικράτησε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας στη μνήμη των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών.

Στο Μπαχρέιν το απόγευμα του Σαββάτου αποσύρθηκαν τα στρατιωτικά οχήματα από την πλατεία Μαργαριταριού αλλά οι ταραχές και συγκρούσεις συνεχίστηκαν. Μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 230 έχουν ταυματιστεί.

Στην Υεμένη η είδηση της δολοφονίας φοιτητή έκανε το γύρο το κόσμου. Ο 21χρονος σκοτώθηκε από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ο φοιτητής πυροβολήθηκε την ώρα των συγκρούσεων, που σημειώθηκαν όταν υποστηρικτές του προέδρου Σάλεχ προσπάθησαν να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook