Συνελήφθησαν στις 12 Ιανουαρίου δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 51 ετών, για το αδίκημα της «Απάτης κατά συναυτουργία», έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, κατά τις απογευματινές ώρες της 11ης Ιανουαρίου, ύστερα από προηγούμενη τηλεφωνική μεσολάβηση των δύο συλληφθέντων και ενός 26χρονου, ο οποίος αναζητείται, επικοινώνησε τηλεφωνικά έτερο άγνωστο άτομο, το οποίο επίσης αναζητείται, με 51χρονη ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να προβούν σε ανταλλαγή τιμαλφών.

Το πρωί της 12ης Ιανουαρίου εμφανίστηκαν στο ενεχυροδανειστήριο ο 46χρονος συλληφθείς μαζί με το άτομο που επικοινώνησε με την 51χρονη και με έτερη συνεργό, όπου και παρέδωσαν στην ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου 245 χρυσές λίρες, με αντάλλαγμα το χρηματικό ποσό των 79.000 ευρώ. Με τη μέθοδο της απασχόλησης η συνεργός αντικατέστησε το πουγκί με τις χρυσές λίρες με άλλο πουγκί, το οποίο περιείχε διάφορα κέρματα, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα εις βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνται οι έτεροι τρεις συνεργοί.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook