Απίστευτο και όμως ελληνικό… Μία καθηγήτρια στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκης χτύπησε εντός της αιθούσης 13χρονο μαθητή, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο ΔΕΠΥ, με αποτέλεσμα το ανήλικο αγόρι να καταλήξει στο νοσοκομείο με ένα σπασμένο δάχτυλο και ένα εξαρθρωμένο.

Ο πατέρας του μαθητή απέστειλε στη zougla.gr επιστολή, στην οποία αναφέρει όλα όσα συνέβησαν:

«Το παιδί έχει ένα σπασμένο δάκτυλο και ακόμη ένα εξαρθρωμένο (έχει τοποθετηθεί σε γύψο από τα επείγοντα στο ΚΑΤ) και έχει πολλές εκχυμώσεις στην πλάτη και θλαστικό τραύμα στα πλευρά, για το οποίο παρέμεινε στο νοσοκομείο.

Η καθηγήτρια δεν του κάνει κάποιο μάθημα και έχει τοποθετηθεί στο σχολείο από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για παράλληλη στήριξη του μαθητή. Είναι η τρίτη φορά που τον έχει χτυπήσει και τις δύο προηγούμενες της έγιναν αυστηρές συστάσεις από το ΚΕΔΔΥ όπου παρακολουθείται το παιδί, παραπονέθηκαν οι γονείς τόσο στην ίδια όσο και στη Δ/τρια του 2ο Γυμνασίου και ενημερώθηκε η Δ/ση Δευτεροβάθμιας.

Επειδή είχε από την αρχή δική της παιδαγωγική άποψη χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες που της είχαν δώσει από το ΚΕΔΔΥ, άρχισε να βγάζει έξω από την τάξη τον μαθητή, απαιτώντας μάλιστα από τον απουσιολόγο να του βάζει απουσίες, παρά την αντίθεση των καθηγητών της τάξης.

Χθες προσπάθησε να κάνει το ίδιο τη δεύτερη ώρα, δεν τα κατάφερε και την επομένη ώρα μπήκε στην τάξη και πήρε την καρέκλα του μαθητή από το θρανίο. Το παιδί αντέδρασε και, επειδή φώναζε στον διάδρομο, το χτύπησε με την καρέκλα, το έσπρωξε δύο φορές επάνω στον τοίχο και του έπιασε τα δύο μικρά δάκτυλα από το αριστερό χέρι, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κάταγμα στο μικρό και εξάρθρωση στον παράμεσο».

Οι γονείς έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον της καθηγήτριας και, όπως φαίνεται, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.