Ζωντανούς εντόπισαν δύο επιβάτες πλοίου Costa Concordia, οι διασώστες που εξακολουθούν να ερευνούν τυχόν επιζώντες στο καράβι που ναυαγησε προχθές το βράδυ ανοιχτά του νησιου Τζίλιο.

Οι πυροσβέστες στην αρχή άκουγαν μόνο τις φωνές των επιζόντων, αλλά σύντομα κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην καμπίνα όπου είχαν εγκλωβιστεί και να τους ανασύρουν.

Τρεις οι νεκροί

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Concordia στα ανοικτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Ο αριθμός των αγνοουμένων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί από τις αρχές, ωστόσο εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 70 ανθρώπους.

Το πλοίο προσάραξε σε ύφαλο τα ξημερώματα του Σαββάτου και έχει ήδη αποφασιστεί προσωρινή κράτηση του κυβερνήτη του. Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν συνολικά 3.000 επιβάτες και 1.200 μέλη του πληρώματος.

Μεταξύ των επιβατών που είχαν επιλέξει να πραγματοποιήσουν την οκταήμερη κρουαζιέρα στην δυτική Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνονταν και τρεις Έλληνες -δύο άνδρες και μία γυναίκα- οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και ετοιμάζονται να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα. Εξάλλου, στο πλοίο επέβαιναν περίπου 1.000 Ιταλοί επιβάτες, σχεδόν 500 Αμερικανοί, 150 Γάλλοι.

Τί κατέθεσε ο κυβερνήτης του πλοίου

\"\"Κατά την ανάκρισή του από τις ιταλικές αρχές και σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο κυβερνήτης του πλοίου Concordia, Φραντσέσκο Σκεττίνο, δήλωσε ότι «η όλη εξέλιξη οφείλεται σε ύφαλο που δεν υπάρχει στους χάρτες», προσθέτοντας ότι «δεν είναι αλήθεια ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εκτός πορείας πλεύσης του».

Ο Ιταλός κυβερνήτης πρόσθεσε ότι «ουδείς μπορούσε να προβλέψει το τραγικό αυτό συμβάν, ούτε και το ότι το πλοίο θα έγερνε τόσο γρήγορα προς την δεξιά του πλευρά».

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ο κυβερνήτης, την ώρα της σύγκρουσης με τον ύφαλο, βρισκόταν μπροστά στο πηδάλιο. Επιβάτες, όμως, που μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι ήταν μέσα στην τραπεζαρία.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιβατών

«Ο κόσμος έπεφτε ο ένας πάνω στον άλλον. Επικράτησε πανικός», είναι μία από τις σοκαριστικές μαρτυρίες των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, ενώ μια γυναίκα που επέβαινε στο πλοίο παρομοίασε τα όσα έζησε με την τραγωδία του «Τιτανικού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook