Το θέμα του Αεροδρομίου Καστελίου είναι ένα έργο που…αγγίζει τις προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνουν στο Flashnews.gr έμπειροι Αυτοδιοικητικοί, από το Ηράκλειο, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχουν εκφράσει Γαλλικές και Γερμανικές κοινοπραξίες.

Το έργο ξεφεύγει από τα στενά ελληνικά όρια, επειδή έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον κατασκευαστικοί κολοσσοί και αναμένεται η υλοποίησή του να αλλάξει όλη την \”φυσιογνωμία\” των υποδομών της Κρήτης.

Οι εταιρείες έχουν παραλάβει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, ενώ στις 7 Ιουνίου θα κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές στο αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τρεις είναι οι κοινοπραξίες που θα καταθέσουν οικονομικές προτάσεις, ενώ μέχρι την ημέρα που θα κυρωθεί η σύμβαση στη Βουλή των Ελλήνων, ο Δήμος Μίνωα – Πεδιάδος ζητά φορέα διαχείρισης να είναι το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ ζητά τις απαιτούμενες εξειδικεύσεις για τις περιουσίες των κατοίκων, τα παράλληλα έργα και την οδική σύνδεση του αεροδρομίου με τον αστικό ιστό Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook