Εντυπωσιακές και παράξενες ήταν οι φωτογραφίες που στάλθηκαν στον ετήσιο Διαγωνισμό για τον Ταξιδιωτικό Φωτογράφο του 2011 και θα εκτίθενται στη Βασιλική Γεωγραφική Εταιρεία της Βρετανίας στο Λονδίνο, από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 19 Αυγούστου 2012.

Το τρένο της μεγάλης… προσευχής

Σ’ αυτό το τρένο δεν πέφτει καρφίτσα, ούτε μέσα ούτε έξω. Ολοι οι επιβάτες είναι μουσουλμάνοι και ταξιδεύουν στην πόλη Τόνγκι του Μπανγκλαντές για να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα. Προφανώς επειδή δεν υπάρχει άλλο γρηγορότερο μεταφορικό μέσο, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών εξυπηρετούνται από το τρένο της γραμμής το οποίο μάλλον δεν εκτελεί επιπλέον δρομολόγιο. Ο φωτογράφος Γέου Κουάνγκ Γέο από τη Σιγκαπούρη που απαθανάτισε τη σκηνή ανέφερε πως στο τρένο στριμώχνονταν ασφυκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και δεν υπήρχε ούτε εκατοστό ελεύθερου χώρου. Δεν ανέφερε πάντως πόση ώρα διήρκεσε το ταξίδι. Γεγονός είναι ότι με τον ίδιο τρόπο που όλοι πάνε στη θρησκευτική  σύναξη έτσι ακριβώς επιστρέφουν κιόλας.

\"\"

Βόλτα υπό αντίξοες συνθήκες
Στην περιοχή Γιαμάλ στη Ρωσία επικρατεί κάτι περισσότερο από ψύχρα… Εκεί ζουν περίπου 14.000 άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν ούτε βήμα από το σπίτι τους αν δεν είναι κουκουλωμένοι με ελαφίσια προβιά. Ζουν νομαδικά, εργάζονται σκληρά και είναι αρκετά φιλόξενοι.

\"\"

Στην Μπουρκίνα Φάσο το πρώτο βραβείο
Στην περιοχή Τιεμπέλε της χώρας Μπουρκίνα Φάσο που βρίσκεται στη Δυτική Αφρική, τα μέλη της φυλής Γκουρούνσι φιλοτεχνούν τα σπίτια τους με ποικίλα σχέδια. Ολο το χωριό μοιάζει με σκακιέρα. Πρόκειται για μια φωτογραφία του μεγάλου νικητή του διαγωνισμού, αμερικανού φωτογράφου Λούις Μοντρόσε ο οποίος απαθανάτισε και άλλες σκηνές της καθημερινότητας των ανθρώπων αυτών.

\"\"

Η επίθεση του κυκλώνα Αϊλα
Ενα βράδυ τον Μάιο του 2009 ο κυκλώνας Αϊλα τα έκανε μούσκεμα στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, την Ντάκα. Ο αμερικανός φωτογράφος Τζόναθαν Μούνσι φωτογράφισε ένα κορίτσι που πριν από λίγα λεπτά διασκέδαζε στον δρόμο να ξεκουράζεται για λίγο κάτω από ένα δέντρο και μετά να εξαφανίζεται στη βροχή.

\"\"

(Τα Νέα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook