Έρευνα του  τηλεοπτικού σταθμού Seven News κλυδωνίζει τον στρατό της Αυστραλίας. Αποτελείται  από 350 σελίδες και εμπεριέχει σεξουαλικά σκάνδαλα, ισχυρισμούς για κακοποίηση, παιδική πορνογραφία, βιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με τα έγγραφα, έχουν αναφερθεί περίπου εκατό περιστατικά σε έναν μόλις χρόνο.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» τα περισσότερα αφορούν το ναυτικό, όπου οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά ερευνώνται από τις αρχές. Από τη μεριά του ο αυστραλιανός στρατός δήλωσε ότι δεν έχει καμία ανοχή σε πειθαρχικά παραπτώματα ή στην παραβίαση της ασφάλειας.
 
Ένα από τα σκάνδαλα που ήρθαν στο «φως» από  το Seven News, αφορά μια γυναίκα ναύτη  του σκάφους «HMAS Success», η οποία  παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από συνάδελφό  της, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο  λιμάνι της Σιγκαπούρης.
 
Επτά μήνες  αργότερα, η αυστραλιανή κοινή γνώμη μένει «άφωνη», όταν μαθαίνει ότι αξιωματικός του ναυτικού, του ίδιου μάλιστα σκάφους, βιντεοσκοπούσε τις σεξουαλικές επαφές που είχε με ναύτες.

Σύμφωνα με το Seven News, στα έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους, περιέχονται καταγγελίες  για παιδική πορνογραφία, διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και καταγγελίες για βιασμούς, δίχως όμως να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.
 
(protothema)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook