Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αναστολή της λειτουργίας τους, οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία των πρώην «Δημοτικών Σφαγείων Χανίων» με την νέα μορφή και επωνυμία «Σφαγεία Χανίων ΑΕ» προχωρούν με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς.

Ήδη, όπως παρουσιάζει σήμερα το Flashnews.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απόστολος Βουλγαράκης υπέγραψε την έγκριση της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων για τον εκσυγχρονισμό και επαναλειτουργία των σφαγείων.
Η απόφαση αυτή θα είναι και βασικό στοιχείο για την υποβολή του φακέλου χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αλ.Μπαλτατζής» του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην απόφασή του ο κ.Βουλγαράκης, η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων για μια τριετία αφορά στην

« κτιριακή επέκταση, το μηχανολογικό εκσυγχρονισμό, την αλλαγή επωνυμίας και τη λειτουργία Σφαγείου Χοιρινών, Βοδινών και Αιγοπροβάτων, (δυναμικότητας < 2 tn/ημέρα, συνολικής κινητήριας ισχύος 167,61 KW και συνολικής θερμικής ισχύος 6 KW), ιδιοκτησίας «ΣΦΑΓΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε.», που βρίσκεται στη θέση Αγία Κυριακή, εκτός ορίων του σχεδίου πόλεως και εκτός οικισμού, της Δ.Ε. Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Νομού Χανίων.»

Υπενθυμίζεται πως μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων Χανίων, με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων και μετά από πολλές συζητήσεις συστάθηκε η Ανώνυμη Εταιρεία «Σφαγεία Χανίων ΑΕ» στην οποία συμμετέχει ο δήμος Χανίων μέσω της δημοτικής επιχείρησης «Κύδων» σε ποσοστό 20% και με το υπόλοιπο 80% συμμετέχει ο αγροτοκτηνοτροφικός συνεταιρισμός τον οποίο συνέστησαν οι κτηνοτρόφοι των Χανίων.

Μάλιστα στην απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, ως αρμόδιος για την τήρησή τους, ορίζεται ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Χανίων κ.Γιώργος Βενετάκης.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook