Μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου στη Β’ ΕΠΣΧ η Α.Ε. Κυδωνίας κατάφερε να πάρει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, αφού διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας από τους «διώκτες» της.

Η ομάδα του Μάνου Καλαμπακάκη, ανεβάζοντας «στροφές» στο β’ μέρος κατάφερε να επιβληθεί του ουραγού Διγενή με 6-0.

Στο 26’ ο Κατσουλάκης άνοιξε το σκορ, για να έρθουν στην επανάληψη τα γκολ των Μαν. Σφυριδάκη (64’), Μπουρμπάκη (68’), Δ. Ιγγλεζάκη (71’), Ντουντουλάκη (75’) και Προβιδάκη (81’).

Στην 4η θέση της βαθμολογίας, με παιχνίδι λιγότερο, ανέβηκε ο Άρης Βουκολιών, που συνεχίζει εντυπωσιακά αν και «νεοφώτιστος», μετά το 3-0 επί της Ε.Θ.Κ. στα Καθιανά.

Ο ιστορικός σύλλογος πήρε τη νίκη με τα γκολ των Καραπατάκη (30’), Μάνη (40’) και Γιανναράκη (70’-φάουλ), με τον τελευταίο να φτάνει τα 21 γκολ, όντας πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Πριν την έναρξη οι φιλοξενούμενοι βράβευσαν τον πρώην προπονητή τους και νυν της Ε.Θ.Κ., Βασίλη Βασιλειάδη, που συνετέλεσε στο να πάρει την άνοδο η ομάδα των Βουκολιών πέρσι αλλά και το Κύπελλο ήθους.

 Ο ίδιος ήταν εμφανώς συγκινημένος από αυτή την κίνηση των ανθρώπων του Άρη, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Στη Σούδα οι Νέοι Χανίων πέρασαν με επιβλητικό τρόπο απέναντι στον Απόλλωνα, επικρατώντας με το ευρύ 5-1.

Στο 13’ ο Γκριμπάνοφ άνοιξε το σκορ με πλασέ, για να κάνει το 0-2 μετά από ομαδική συνεργασία ο Αχλάτης με σουτ στο 21’.

Στο 36’ μείωσαν οι γηπεδούχοι μετά από έμμεσο με τον Παπαδάκη, για να κάνει το 1-3 στο 48’ ο Κουτουλάκης, που είχε και δοκάρι στο 48’.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το σκορ στο 1-4 με τον Γκριμπάνοφ (64’), μετά την πάσα του Κωνσταντινίδη σε έμμεσο, ενώ ο ίδιος παίκτης με το τρίτο προσωπικό του γκολ, και 5ο σε 2 παιχνίδια με τους Νέους, στο 79’ από νέα «ασσίστ» του Κωνσταντινίδη διαμόρφωσε το τελικό 1-5.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook