Μπορεί στην Ελλάδα να υπήρχε μόνο ένας πίνακας του Πικάσο κι αυτός να κλάπηκε, ωστόσο ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος είχε την Ελλάδα στην καρδιά του. Και το απέδειξε αγοράζοντας μια μοναδική ιδιοκτησία 200 στρεμμάτων με μια εντυπωσιακή πέτρινη έπαυλη στη Μεγαλόνησο, ένα νησί που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Πεταλιών στον Ευβοϊκό Κόλπο. Ο ζωγράφος αγόρασε το ακίνητο από την οικογένεια Εμπειρίκου. Στη συνέχεια την περιουσία ανέλαβαν τα παιδιά του Πικάσο, η τζετ σέτερ Παλόμα και ο λιγότερο γνωστός Κλοντ Πικάσο, οι οποίοι διατηρούν τα δικαιώματα μέχρι σήμερα.

Στη Μεγαλόνησο ή Ρώσσα υπάρχουν κι άλλες ιδιοκτησίες, ωστόσο μόλις μαθεύτηκε ότι τα παιδιά του Πικάσο αποφάσισαν να πουλήσουν το οικόπεδο με το αναπαλαιωμένο κτίσμα (το οποίο λέγεται ότι ήταν οι στάβλοι του βασιλιά Γεωργίου του Α\’ ) αμέσως κινήθηκε το διεθνές real estate. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το ακίνητο κοστολογήθηκε μεταξύ 15 και 20 εκατ. ευρώ, όμως φαίνεται ότι η Παλόμα Πικάσο δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αποχωριστεί την περιουσία που της άφησε ο πατέρας της.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, για τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ένας ζάπλουτος Αραβας, πιθανότατα επενδυτής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δραστηριοποιείται στον χώρο του πετρελαίου, ένας Ρώσος επιχειρηματίας, ένας Ισραηλινός και Βρετανοί που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή ως νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρείας με έδρα την Αγγλία και οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε όλο το νησί.

Οι φήμες για διαδικασία πώλησης του ακινήτου ξεκίνησαν από το 2005, όταν η Παλόμα φέρεται να αγόρασε μικρό νησάκι στο Ιόνιο και πολλοί εκτίμησαν ότι θα ήθελε να απεμπλακεί από την ιδιοκτησία στη Μεγαλόνησο. Ωστόσο, αν και η υπόθεση είχε μετατραπεί σε σίριαλ την περασμένη πενταετία, τίποτε δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Το νησί θεωρείται ως το ομορφότερο του συμπλέγματος, ενώ η ιδιοκτησία της οικογένειας Πικάσο ξεχωρίζει για τη μοναδική θέα της. Μετά τις εργασίες που πραγματοποίησε η Παλόμα έχουν δημιουργηθεί όμορφοι ξενώνες και μεγάλοι κήποι μέχρι τη θάλασσα, ενώ βρίσκεται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook