Επίθεση κουκουλοφόρων με πέτρες και γιαούρτια δέχτηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη, που εκείνη την ώρα απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένεια φίλου της, γνωστού επιχειρηματία της πόλης.

Συγκεκριμένα οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία και πέταξαν γιαούρτια προς το μέρος της κας Μπακογιάννη που αντέδρασε με ψυχραιμία το συμβάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του εστιατορίου ήταν γεμάτη από κόσμο, αφού φιλοξενούσε την εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει καρέ – καρέ το χρονικό της άναδρης επίθεσης
ΔΗΣΥ για την επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την επίθεση κουκουλοφόρων στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίθεση από 20 οργανωμένους κουκουλοφόρους με πέτρες, λοστάρια και γιαούρτια εναντίον της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη ανήκει ξεκάθαρα στις παρακρατικές πρακτικές των γνωστών αναρχοφασιστικών ομάδων.

Πρόκειται για επιθέσεις αλητείας, χουλιγκανικού τύπου τις οποίες έχει εκθρέψει η ανοχή των αριστερών κομμάτων και όχι μόνο. Χρόνια τώρα, κυβερνήσεις, πολιτικές ηγεσίες του αρμόδιου υπουργείου, δικαστικές και αστυνομικές αρχές δεν έκαναν και δεν κάνουν τη δουλειά τους για τις επαναλαμβανόμενες παρακρατικές επιθέσεις κουκουλοφόρων.

Η βία και η ανομία στη χώρα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η παράσταση είναι δωρεάν και κανείς δεν καλείται να πληρώσει εισιτήριο».