Η κόντρα μεταξύ του ιδιοκτήτη του πυρηνελαιουργείου και του Δήμου Ιεράπετρας συνεχίζεται με αφορμή τον σφράγισμα της επιχείρησης του πρώτου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου κατήγγειλε στην περιφέρεια και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την παράνομη λειτουργία του σκουπιδότοπου που βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο του, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κος Κατστρινάκης να εκδώσει απόφαση που κοινοποιείται στην αστυνομική υπηρεσία Ιεράπετρας και την καλεί να μην επιτρέψει στο έξης απόθεση σκουπιδιών στον ΧΑΔΑ Ιεράπετρας.

Η απόφαση αυτή όπως είναι φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις από την δημοτική αρχή Ιεράπετρας που ευθέως κατηγορεί την περιφέρεια Κρήτης η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την διαχείριση απορριμμάτων στην Κρήτη ότι ενώ είναι υπεύθυνη που χρησιμοποιείται ακόμα ο παράνομος σκουπιδότοπος στην Ιεράπετρα, εκδίδει μια απόφαση παραβλέποντας τις ευθύνες της.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε στο Ράδιο Λασίθι ότι την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη κο Αρναουτάκη για το θέμα και είπε χαρακτηριστικά πώς «εάν ο κος Καστρινάκης δεν ανακαλέσει την απόφαση του, τα σκουπιδιάρικα του Δήμου θα \”αδειάσουν\” έξω από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας και ο κος Καστρινάκης να τα πάει όπου νομίζει».

Ο κος Δήμαρχος δήλωσε επίσης πως δεν θα υποκύψουν σε πιέσεις τέτοιου τύπου που επιζητούν την «ανταποδοτική» λειτουργία της χωματερής αντί του πυρηνελαιουργείου.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook