Η κόντρα μεταξύ του ιδιοκτήτη του πυρηνελαιουργείου και του Δήμου Ιεράπετρας συνεχίζεται με αφορμή τον σφράγισμα της επιχείρησης του πρώτου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου κατήγγειλε στην περιφέρεια και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την παράνομη λειτουργία του σκουπιδότοπου που βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο του, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κος Κατστρινάκης να εκδώσει απόφαση που κοινοποιείται στην αστυνομική υπηρεσία Ιεράπετρας και την καλεί να μην επιτρέψει στο έξης απόθεση σκουπιδιών στον ΧΑΔΑ Ιεράπετρας.

Η απόφαση αυτή όπως είναι φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις από την δημοτική αρχή Ιεράπετρας που ευθέως κατηγορεί την περιφέρεια Κρήτης η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την διαχείριση απορριμμάτων στην Κρήτη ότι ενώ είναι υπεύθυνη που χρησιμοποιείται ακόμα ο παράνομος σκουπιδότοπος στην Ιεράπετρα, εκδίδει μια απόφαση παραβλέποντας τις ευθύνες της.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε στο Ράδιο Λασίθι ότι την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη κο Αρναουτάκη για το θέμα και είπε χαρακτηριστικά πώς «εάν ο κος Καστρινάκης δεν ανακαλέσει την απόφαση του, τα σκουπιδιάρικα του Δήμου θα "αδειάσουν" έξω από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας και ο κος Καστρινάκης να τα πάει όπου νομίζει».

Ο κος Δήμαρχος δήλωσε επίσης πως δεν θα υποκύψουν σε πιέσεις τέτοιου τύπου που επιζητούν την «ανταποδοτική» λειτουργία της χωματερής αντί του πυρηνελαιουργείου.

radiolasithi.gr