Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση και χωρίς να φοβηθεί τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα ο Εργοτέλης έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει μια πολύτιμη ισοπαλία που την άξιζε βάση της απόδοσης του αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ στο τέλος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο στο 80΄ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1.

Η νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε με ανατροπή με το ματς να έχει πολλά κοινά στοιχεία σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου όπου ο Εργοτέλης είχε ανατρέψει το εις βάρος του 0-1 και είχε κερδίσει με 2-1. Ανάλογο σκηνικό είχαμε και σήμερα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με ανατροπή.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα το ματς από τον Εργοτέλη αλλά η κρητική ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι από το 25΄ και μετά και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Κουτσιανικούλη στο 25΄ και στο 29΄.

Ότι δεν κατάφερε σε αυτές τις δύο ενέργειες του ο Λαρισαίος επιθετικός του Εργοτέλη το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα στο 32΄ όταν ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την λάθος εκτίμηση στην άμυνα του ΠΑΟΚ από τον Μπαλάφα και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γλύκο και στη συνέχεια την έσπρωξε στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο αλλά ο Πίρσον είπε όχι στα σουτ των Φωτάκη και Μπαλάφα στο 34΄ και στο 41΄.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεση του προς την εστία του Πίρσον και κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα όταν στο 55΄ ο Ρομπέρ από τα αριστερά έκανε την παράλληλη σέντρα η άμυνα του Εργοτέλη έμεινε εκτεθειμένη και ο Σαλπιγγίδης με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια το ματς άνοιξε με τον Εργοτέλη να μην παρατάει το παιχνίδι και να προσπαθεί να πετύχει ένα δεύτερο γκολ χάνοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 70΄ με τον Λεάλ και στο 75΄ με φάουλ του Φραγκουλάκη που έδιωξε πολύ δύσκολα ο Γλύκος.

Και αφού ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ ο ΠΑΟΚ σε μια από τις αντεπιθέσεις του κατάφερε να κερδίσει πέναλτι όταν ο Σαπλιγγίδης σέντραρε από τα δεξιά η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Κυριακίδη και ο Θάνος υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λίνο ανέλαβε στο 79΄ την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το τελικό 2-1 χαρίζοντας το τρίποντο της νίκης στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Λ.Μπόλονι): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λαζάρ (63\’ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ (76\’ Σταφυλίδης), Αθανασιάδης.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Κυριακίδης, Χίμπλιγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης (66\’ Φραγκουλάκης), Κατσικοκέρης, Λεάλ (77\’ λ.τ. Μπούντιμιρ), Μπέτο (85\’ Χαντί), Ολίσε, Γιαλούσης, Σασιασβίλι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook