Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα, αλλά και ενθάρρυνσης των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά από την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον Έλληνα ομόλογό του, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Σταύρο Δήμα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για το PSI ενώ τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητων ευρωπαϊκών οίκων αξιολόγησης.

Σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, που βρίσκεται σε σημείο καμπής, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: \”Οι συνομιλίες είναι δύσκολες, αλλά με καλή πίστη θα καταλήξουν σε ένα καλό αποτέλεσμα\”.

Σαμαράς-Βεστερβέλε: Εκτενείς συνομιλίες για τις οικονομικές εξελίξεις

Η ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Συζήτηση όμως έγινε και για θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν στο Ιράν, στην Τουρκία και στο Αραβικό μέτωπο.

Όσον αφορά τα οικονομικά που ήταν και το κύριο αντικείμενο της συνάντησης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομία.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αν. τομεάρχης Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Από την πλευρά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσωπικές θυσίες και ανησυχούν για το μέλλον και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση και η στήριξη της γερμανικής πλευράς για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αλλά και για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Η ΝΔ θεωρεί ότι η συνάντηση δείχνει την σημασία που αποδίδουν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στον κ. Αντώνη Σαμαρά καθώς η χώρα βαδίζει προς τις εκλογές.

Νωρίτερα, το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε είχε συνομιλίες και με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι τέθηκαν τα θέματα του PSI αλλά και η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook