Με μια σφαίρα στο πόδι γράφτηκε το τέλος της δράσης ενός επικίνδυνου Τούρκου δουλέμπορου που δεν δίστασε να ανοίξει για τρίτη φορά πυρ εναντίον Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο! Η ολιγόλεπτη συμπλοκή με σφαίρες κατά τη διάρκεια της μεταφοράς 40 λαθρομεταναστών με βάρκα, κατέληξε στον τραυματισμό και τη σύλληψή του.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες όπως δημοσιεύει το protothema.gr, είχαν πληροφορίες ότι θα γινόταν επιχείρηση μεταφοράς λαθρομεταναστών στην περιοχή Τυχερού- Γεμιστής και παρακολουθούσαν με θερμικές κάμερες τις κινήσεις από την τουρκική πλευρά. Γνώριζαν, ακόμη, ότι ο οργανωτής της μεταφοράς είχε πυροβολήσει στο παρελθόν και εναντίον ανδρών της FRONTEX και κατά Ελλήνων αστυνομικών.

Η ενέδρα στήθηκε στον παραπόταμο του Έβρου Εργίνη και οι συνοριοφύλακες ζήτησαν από τους Τούρκους βαρκάρηδες να παραδοθούν. Όμως, ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την διάρκεια της οποίας ο Τούρκος τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και αναγκάστηκε να παραδοθεί μαζί με τον ομοεθνή συνεργό του. Πάνω από 40 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook