Σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στην περιοχή Τσαλικάκι στο Ηράκλειο έχουν προχωρήσει από το πρωί πολίτες που διαμαρτύρονται για την πρόθεση της εταιρίας να εκδώσει για σήμερα τις πρώτες 400 διακοπές για το Ηράκλειο για λογαριασμούς που αφορούν και απλήρωτο τέλος ακινήτων.

Για την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη της εισόδου του κτιρίου ώστε να εμποδιστεί η είσοδος των υπαλλήλων αλλά και η παραλαβή των εντολών διακοπής από τους εργολάβους. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, οι Πολίτες κατά του Χρέους αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΑΖΑ κ. Κριτσωτάκης και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και εξέφρασαν την οργή τους για την επιλογή της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπές ενώ ήδη συστήνονται ανά γειτονιά «ομάδες περιφρούρησης» για άμεση δράση σε περίπτωση εμφάνισης των υπαλλήλων του εργολάβου που αναλαμβάνει τις διακοπές.

Οι Πολίτες κατά του Χρέους έχουν θέσει στη διάθεση των Ηρακλειωτών τον τηλεφωνικό αριθμό 6978.393868 για παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις που κάποιος εντοπίσει τον υπάλληλο να έρχεται για να του κόψει το ρεύμα.

Οι 400 πρώτες εντολές διακοπής που έχουν εκδοθεί αφορούν κυρίως επιχειρήσεις και όχι οικιακούς λογαριασμούς, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανάλογη κινητοποίηση έχει πάντως προγραμματιστεί και για αύριο έξω απο τα γραφεια της ΔΕΗ

Στα Χανιά εν τω νεταξύ μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι από σωματεία και συλόγους εργαζομένων, περιδιαβαίνουν τις γειτονιές της πόλης και οχι μόνο, προκειμένου να αποτρέψουν συνεργεία της ΔΕΗ η εργολάβους που συνεργάζονται με την επιχείρηση από οποιαδήποτε προσπάθεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε σπίτια ή επιχειρήσεις. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα οργανωθούν και τις υτπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.