Ξεκινά αύριο η έκτη αξιολόγηση του Μνημονίου από την τρόικα που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και για την νέα δανειακή σύμβαση.
 
Τα χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικα ξεκινούν αύριο τους ελέγχους τους, ενώ οι επί κεφαλής των κλιμακίων κ.κ. Πωλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μόρς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Η τρόικα θα επισκεφθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την Τράπεζα της Ελλάδος, τα υπουργεία που εμπλέκονται στην εφαρμογή του Μνημονίου και φορείς όπως το Ταμείο Αξιοποιήσεως της Ιδιωτική Περιουσίας του Δημοσίου και την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ, προκειμένου να συλλέξουν τα νέα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Η τρόικα θα συγκεντρώσει και θα επεξεργασθεί στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες του Προϋπολογισμού, για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τις εισροές κοινοτικών πόρων μετά την αναθεώρηση των κανόνων χρηματοδοτήσεως του ΕΣΠΑ, στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, για τις δαπάνες των φορέων κοινωνικής ασφαλίσεως, αλλά και των ΟΑΕΔ, ΟΕΕ και ΟΕΚ, των νοσοκομείων , κ.α..

Τέλος, βάρος θα δοθεί στην απόδοση της αναδιαρθρώσεως των ΔΕΚΟ και των συγχωνεύσεων ή καταργήσεων δημοσίων οργανισμών και στην επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2011-2015.