Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στην ιρακινή πόλη Μοσούλη, μέσα σε συγκρότημα κατοικιών που στεγάζει σιίτες μουσουλμάνους οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν τέσσερις, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Η Μοσούλη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 390 χιλιομέτρων βορείως της Βαγδάτης, υπήρξε κάποτε ορμητήριο της αλ Κάιντα και έχει γίνει θέατρο ορισμένων από τις βιαιότερες συγκρούσεις στη διάρκεια του πολέμου που ακολούθησε την υπό τις ΗΠΑ εισβολή το 2003.

Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά επιθέσεων με στόχο σιίτες προσκυνητές και άλλους στόχους από τότε που ξέσπασε πολιτική κρίση, πριν από ένα μήνα, στους κόλπους της εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού του Ιράκ -μοιρασμένης ανάμεσα σε μουσουλμανικούς πολιτικούς σχηματισμούς, σιιτικούς και σουνιτικούς, και κουρδικούς.

«Το νοσοκομείο παρέλαβε οκτώ πτώματα, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες, τρία παιδιά και ένας άνδρας και τέσσερις τραυματίες», είπε ο Λαϊθ Χαμπάμπα, διοικητής του νοσοκομείου Χαμντανίγια στη Μοσούλη. Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων.

Το Σάββατο βομβιστής καμικάζι μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό σκότωσε τουλάχιστον 53 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες στη διάρκεια επίθεσης με στόχο σιίτες προσκυνητές σε σημείο ελέγχου της πόλης Βασόρα στο νότιο Ιράκ.

Οι πολιτικές εντάσεις στο Ιράκ βρίσκονται σε έξαρση απο τον Δεκέμβριο όταν η κυβέρνηση του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι διέταξε την σύλληψη του σουνίτη αντιπροέδρου Τάρεκ αλ Χασέμι, προκαλώντας κρίση που πολλοί φοβούνται ότι θα καταλήξει σε θρησκευτική σύγκρουση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook