\”Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην πρώτη για φέτος Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Αιματοκρήτης την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 στη Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ και ώρες 9:00-13:30 και 16:30-20:00.

Σας περιμένουμε σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να γίνει και στην πόλη μας, το Ηράκλειο, συνείδηση όλων η τακτική προσφορά αίματος. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να έρθετε να συζητήσουμε από κοντά οποιαδήποτε απορία σας!

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση και δειγματοληψία για όποιον επιθυμεί να γίνει δωρητής μυελού οστών. Συνεχίζεται επίσης η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κτλ) για οικογένειες που έχουν ανάγκη!

Γίνε και συ Εθελοντής Αιμοδότης. Χάρισε ζωή. Χάρισε ένα χαμόγελο σε όσους το χρειάζονται!

Βασικές πληροφορίες

Ο Αιματοκρήτης δε διαχειρίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει. Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη δική του ή συγγενή του. Εάν έχετε ήδη κάρτα εθελοντή αιμοδότη θα πρέπει να την κρατάτε μαζί σας.

Μπορείτε να αιμοδοτήσετε αν είστε 18-62 ετών υγιής, ζυγίζεται πάνω από 50 κιλά και τη μέρα της αιμοδοσίας αισθάνεσθε καλά. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Πρέπει όμως να έχετε κοιμηθεί επαρκώς, να είστε σχετικά ξεκούραστος, να μην έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 2-3 από το μεσημεριανό γεύμα.

Η διαδικασία είναι απλή: Ο γιατρός της αιμοδοσίας θα πάρει το ιστορικό σας, θα μετρήσει την πίεση και το σφυγμό σας και θα κάνει μια γενική αίματος για να δει τον αιματοκρίτη σας. Αν όλα είναι καλά θα μπορέσετε να αιμοδοτήσετε! Η αιμοδοσία είναι μια απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία που διαρκεί 7-10 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το ιστολόγιο μας www. aimatocritis.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ. 2810 239773, 6978 247010 και στο email: [email protected]\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook