Φαγητό με ζουμί στη Μεσσαρά κέρδισαν οι Χανιώτες σε στοίχημα στην Αθήνα.

Το στοίχημα μπήκε στην Αθήνα πριν από την έναρξη του μικρού τελικού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας παμπαίδων – παγκορασίδων, που έγινε στο ΟΑΚΑ με διεκδικήτριες ομάδες για το χάλκινο μετάλλιο τις Οπλομαχητικές Λέσχες Χανίων και Μεσσαράς.

Φυσικά όταν κερδίζεις δεν σημαίνει ότι είσαι και απόλυτα ευχαριστημένος γιατί λές πως θα μπορούσε να πετύχεις περισσότερα κέρδη και αυτό γιατί συμφωνήθηκε ότι στην περίπτωση που κέρδιζαν τα παιδιά από τη Μεσσαρά θα έκαναν το τραπέζι οι Χανιώτες με πιλάφι και αν κέρδιζαν τα παιδιά από τα Χανιά το ζουμί θα ήταν με μακαρόνια.

Τελικά νίκησαν τα Χανιωτάκια και στο τσουκάλι θα μπουν μακαρόνια. Οι νικητές όμως θα προτιμούσαν πιλάφι, όπως και αν κέρδιζαν από το Μεσσαρά θα προτιμούσαν μακαρόνια.

Τα αδελφά σωματεία που σε όλη την διάρκεια των αγώνων τους φώναζαν «Χανιά» ή «Μεσσαρά» όταν έπαιζαν αντίπαλοι αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί και φώναξαν «Κρήτη».

Ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει. Αυτό μαθαίνουν τα παιδιά της Κρήτης και αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές των Χανίων Άρη Ματσατσίνη και της Μεσσαρά Δημήτρη Φουστανάκη.

Νίκος Τσώνης
Αθλητικός συντάκτης ΕΡΤ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook