Την κατηγορηματική αντίθεσή της στο νέο νόμο για τον ΕΛΓΑ εξέφρασε η ΠΑΣΥ σε συνάντηση που είχε  αντιπροσωπεία τής Πανελλαδικής Γραμματείας της με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Η αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ χαρακτήρισε το νέο νόμο για τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) αντιαγροτικό και αντιασφαλιστικό και ζήτησε ο ΕΛΓΑ να είναι αποκλειστικά κρατικός φορέας, με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
 
Επίσης τέθηκαν προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας με καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις, τα πορίσματα και την καταβολή αποζημιώσεων. Κατατέθηκε επίσης και υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα της ΠΑΣΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θ. Σαρρής, από την πλευρά του υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής και το νόμο για τον ΕΛΓΑ, επιχειρώντας να τον εμφανίσει ούτε λίγο ούτε πολύ ως ευεργετικό για τους αγροτοκτηνοτρόφους, ενώ η πραγματικότητα απέχει πολύ. Εστίασε τα λεγόμενά του στα ποσά των αποζημιώσεων που καταβάλλει αυτές τις μέρες ο ΕΛΓΑ για παλιότερες ζημιές, ενώ για το πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα επιχείρησε να κερδίσει χρόνο λέγοντας «καθίστε να δούμε πρώτα τι θα γίνει»…

Η  συνάντηση της αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ έγινε σε συνέχεια της πανελλαδικής μέρας δράσης ενάντια στο νέο νόμο για τον ΕΛΓΑ στις 27 του Γενάρη, όπου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και καταλήψεις στα γραφεία του ΕΛΓΑ στις έδρες των περιφερειών. Και ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Βαγγ. Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, δήλωσε τα εξής: «Εμείς σε κάθε περίπτωση, σαν Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, μέσα από τις επιτροπές, μέσα από τις ομοσπονδίες, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, θα συνεχίσουμε την πάλη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε αυτός ο νόμος να καταργηθεί στην πράξη.

Να επιβάλουμε την πραγματική ασφάλιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, ούτως ώστε να μην είναι ξεκρέμαστος ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος και μην οδηγηθεί – γιατί μέσα από το νόμο σε κάποιες περιπτώσεις θα οδηγηθεί αναγκαστικά – στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Εμείς θεωρούμε ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να είναι δημόσιου χαρακτήρα 100% και να αποζημιώνονται στο 100% οι ζημιές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook