Με το σκάφος «Αίθρα» να κατακτάει την πρωτιά στον αγώνα «Παπανικολής» άνοιξε η αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας για το 2012.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Ν.Ο. Χανίων:

Η αγωνιστική δραστηριότητα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας για το νέο έτος άνοιξε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου με τον πρώτο αγώνα που είχε την ονομασία "Παπανικολής", διοργάνωσε ο Ν.Ο. Χανίων και ο οποίος εντάσσεται στο κοινό πρωτάθλημα 2012 που διοργανώνουν από κοινού Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο.Χ.

Η διαδρομή ήταν Ν.Ο.Χ.-περίπλους 2 φορές νησίδας Θοδωρού-Ν.Ο.Χ., συνολικής απόστασης 12 ναυτικών μιλίων. Οι έντονες μεταβολές του ανέμου σε διεύθυνση (Β, ΒΔ), ιδίως όμως σε ένταση (από άπνοια μέχρι 6 μποφόρ) με τοπικά μπουρίνια και έντονη βροχή, έδωσαν την ευκαιρία της δοκιμασίας των πληρωμάτων στην τακτική αλλά και στη ναυτική τέχνη με τη χρήση μπαλονιών. Έτσι, δεν έλειψαν και οι ζημιές αλλά και μερικές εγκαταλείψεις, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες συνθήκες. Οι εναλλαγές στις προπορείες κατά την κούρσα ανέβαζαν την αδρεναλίνη των αγωνιζομένων προσδίδοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Πρώτο τερμάτισε το σκάφος "Αίθρα" του Ν.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον Αλ. Γκότση και πλήρωμα τους Αναστ. Μόρφη, Σωτ. Παπαντωνίου, Νίκο Πετρίδη και Αλ. Αλεξίου

Δεύτερο ήταν το σκάφος "Κορμοράνος" του Ν.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον Κωνστ. Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Αριστ. Κοτόπουλο, Δημ. Γαγάρα, Αντώνη Συτζανάκη, Αν. Μπικάκη και Εμμ. Βαρδινογιάννη.

Τρίτο το "Πανέφη" του Ι.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον Ε. Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους Hansen Erasmus, Ελ. Νικολακάκη, Χρυσ. Γαρουφαλιά και Ελ. Γαλαγούλα.

Η απονομή επάθλου στον 1ο νικητή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/1 και ώρα 18.00 στο εντευκτήριο του Ν.Ο. Χανίων, σε εκδήλωση που έχει προγραμματίσει να διοργανώσει ο Όμιλος για την απονομή πτυχίων σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας και επάθλων του πρωταθλήματος 2011.

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος στις 19 Φεβρουαρίου με διοργανωτή τον Ι.Ο. Χανίων.

Λευτέρης Αντωνακάκης