Το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων συζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους εκπροσώπους των τεσσάρων Επιμελητηρίων του νησιού, και συγκεκριμένα με τους προέδρους Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη, Χανίων Γιάννη Μαργαρώνη, Λασιθίου Θωμά Χαριτάκη, και τον β΄ αντιπρόεδρο Ρεθύμνου Μανόλη Ψαρουδάκη.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. έχει εγκριθεί για την Ελλάδα πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 500 εκ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «σήμερα γίνεται μια πρώτη συζήτηση για το θέμα για να πάμε στη συνέχεια σε στοχευμένες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ» υπογράμμισε και συνέχισε: «οι δράσεις αυτές θα πρέπει να έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οφέλη για την Κρητική οικονομία» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας των περιφερειών της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας και με έμφαση στους δυναμικούς κλάδους δραστηριότητας με υψηλή προστιθέμενη αξία, που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομικότητα και αυξημένη χρήση νέων τεχνολογιών, οι οποίοι θα δώσουν τη ζητούμενη ώθηση στην περιφερειακή οικονομία.