Με θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν ακόμη και τους -20 βαθμούς Κελσίου, «ξύπνησε» σήμερα η Βόρεια Ελλάδα.

Η δυτική Μακεδονία βρίσκεται κυριολεκτικά στην «κατάψυξη», με τη Φλώρινα και την Καστοριά να αντιμετωπίζουν κυρίως τα σοβαρότερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα στην Καστοριά αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει τους -14 βαθμούς, ενώ στη Φλώρινα ο ολικός παγετός έχει οδηγήσει το θερμόμετρο στους -23 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω του πολικού ψύχους ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζονται φυσικά στα περισσότερα σχολεία των Νομών.
Εξαιτίας των ιδιαίτερων χαμηλών θερμοκρασιών όλα τα σχολεία του νομού Φλωρίνης θα παραμείνουν κλειστά (δείτε την ανακοίνωση εδώ ), ενώ στην Καστοριά αποφασίστηκε τα σχολεία να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα, στις 09:15. Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το www.alphafm.gr.

Στην περιοχή της Ξάνθης η κακοκαιρία προκάλεσε μόνο λίγα μικροπροβλήματα στο Δήμο Τοπείρου και το Δήμο Αβδήρων, εκεί όπου το χιόνι έφτασε να ξεπεράσει σε κάποια σημεία τους 10 πόντους. Η θερμοκρασία τη νύχτα ήταν κάτω από το μηδέν ενώ και το πρωί η μέρα ξεκίνησε με αρνητικές θερμοκρασίες ακόμη και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Τα σχολεία λειτουργούν μέχρι στιγμής κανονικά.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την εικόνα που παρουσιάζει ο καιρός στην πόλη από το www.xanthipress.gr

Σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλλάδας, λόγω του ισχυρού παγετού οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook