Το τσουχτερό κρύο και οι βροχοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες δύο ημέρες στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα  και όπως είπε στο Flashnewς.gr ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας, για την Τρίτη προβλέπονται βροχοπτώσεις σε όλο σχεδόν το βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ στα ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ακόμα και κάτω από τα 1000 μέτρα.

Τα φαινόμενα αυτά θα διατηρηθούν και μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης ενώ απο αργά το βράδυ αναμένεται και σχετική εξασθένηση τους.

Οι άνεμοι όπως είπε ο κ. Λέκκας θα παρουσιάσουν μια πρόσκαιρη ενίσχυση από το πρωί της Τρίτης, όπου θα πνέουν 5-6 και τοπικά στα πελάγη ίσως φθάσουν και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα με την ελάχιστη να ξεκινάει από του 5 βαθμούς και τη μέγιστη να φθάνει στους 7 -8 βαθμούς κελσίου.

Ήλιο με δόντια θα έχουμε την Τετάρτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα όπου οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες από αυτές της Τρίτης , καθώς δεν αναμένονται βροχές η άλλου είδους φαινόμενα ενώ προβλέπεται και σχετική ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία πάντως θα διατηρηθεί και την Τετάρτη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς θα ξεκινήσει από τους 4 βαθμούς κελσίου η ακόμα και χαμηλότερα για να φθάσει η μέγιστη στους 7-8 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι αρκετά εξασθενημένοι και η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 3-4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook