Δεν θα κλείσει ο ΧΑΔΑ Ιεράπετρας και ανακαλείται η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για το θέμα.

Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης.

Η συνάντηση είχε ζητηθεί από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας μετά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη να ζητήσει από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας να μην επιτρέπει την εναπόθεση απορριμμάτων στο χώρο.

Σε επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας ζήτησε τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και παράλληλα τόνιζε αναμένει τις εξελίξεις, μετά την προτροπή της περιφέρειας, για να μεταφερθούν τα 2/3 των απορριμμάτων της περιοχής στο ΧΥΤΑ του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας.

Ο Δήμαρχος επεσήμαινε πως «η μετάθεση ευθύνης που επιχειρούν θα μας οδηγήσει σε αντίστοιχη ενέργεια όπως στην αποστολή του κονταίηνερ με τα 2/3 των απορριμμάτων Ιεράπετρας  αλλά και των γεωργικών αποβλήτων στο Διοικητήριο της ΠΕ Λασιθίου για να τα διαθέσουν όπως νομίζουν. Γι΄ αυτό σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την ανάκληση του εγγράφου αυτού και να μας βοηθήσετε περαιτέρω ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος διάθεσης απορριμμάτων περιοχής Ιεράπετρας».

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα και μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ανακοίνωσε ότι ανακαλεί την απόφαση.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε ο Δήμαρχος και επανέλαβε πως «επί των ημερών μας το θέμα των απορριμμάτων σε ότι αφορά την Ιεράπετρα θα μπει σε βάσεις οριστικής υλοποίησης. Είχαμε μια παρά πολύ εποικοδομητική συνάντηση και πιστεύω ότι δρομολογήσαμε το θέμα της ανάθεσης της μελέτης για τη μονάδα των γεωργικών υπολειμμάτων, αφού ως γνωστό η Ιεράπετρα έχει παρά πολλά», ανέφερε ο κ. Αναστασάκης.  

Να σημειωθεί επίσης πως ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως «μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε μέσα από τον περιφερειακό σχεδιασμό ολοκληρώσει τις διαδικασίες ώστε να ενταχθούν τα έργα τα οποία προτείνονται στο περιφερειακό πρόγραμμα αλλά και στο ΕΠΠΕΡΑΑ».