Το δικαστήριο του Μιλάνου που εκδικάζει την υπόθεση Μιλς, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον Βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς για να ψευδομαρτυρήσει, ανέβαλε για την Παρασκευή τη συνεδρίασή του καθώς ο δικηγόρος και βασικός μάρτυρας κατηγορίας απουσίαζε για λόγους υγείας.

Από το δικαστήριο απουσίαζε και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι. Οι συνήγοροί του επρόκειτο σήμερα να προχωρήσουν στην αντεξέταση του Μιλς, ο οποίος θα κατέθετε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Λονδίνο. Ωστόσο, ο θεράπων ιατρός του Μιλς έστειλε στο δικαστήριο επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι ο δικηγόρος αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα και δεν θα είναι σε θέση να καταθέσει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Οι δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν τη δίκη για την Παρασκευή και ζήτησαν να εξεταστεί ο Μιλς από γιατρούς για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Στις 22 Δεκεμβρίου, ερωτώμενος από τον εισαγγελέα, ο Βρετανός δικηγόρος είχε δηλώσει ότι ο Μπερλουσκόνι είναι αθώος και ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που του προκάλεσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον Μιλς με το ποσό των 600.000 δολαρίων για να ψευδομαρτυρήσει σε διάφορες δίκες του, τη δεκαετία του 1990.

Το 2009 άλλο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Μιλς σε φυλάκιση 4,5 ετών για την υπόθεση αυτή, όμως τον επόμενο χρόνο το Εφετείο έκρινε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορήθηκε είχε παραγραφεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook