Συνέχεια του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών προβλέπεται την Τρίτη και την Τετάρτη για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μέτριας έντασης ανέμους και πιθανότητα χιονοπτώσεων σε αρκετές περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και το -22 τοπικά στη δυτική Μακεδονία όπως προβλέπει η ΕΜΥ, ενώ από την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη προβλέπεται ισχυρός παγετός το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά, που θα είναι ολικός στα βόρεια. Στην Αττική θα συνεχιστεί ο «ήλιος με δόντια»: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και θερμοκρασίες που θα ξεκινούν από -1 και δεν θα ξεπεράσουν τους 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 2 με 3 βαθμούς.

Ανάλογο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με γενικά αίθριο καιρό και πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης ή χιονόνερου. Η θερμοκρασία προβλέπεται μεταξύ -3 μέχρι 5 βαθμών.

Για την ευρύτερη περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, προβλέπονται τοπικές νεδώσεις με πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στις παράκτιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 4 βαθμούς, αλλά τοπικά στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται μέχρι και -22 βαθμοί.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός με θερμοκρασίες μεταξύ -6 και 10 βαθμών -χαμηλότερες κατά 2 με 3 βαθμούς τοπικά στην Ήπειρο.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτης αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονόπτωση κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί μεταξύ 3 και 10 βαθμών.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται επίσης νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και θερμοκρασίες μεταξύ 5 και 10 βαθμών -στα βόρεια, θα είναι χαμηλότερη κατά 5 με έξι βαθμούς.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι άνεμοι προβλέπονται βόρειοι-βορειοδυτικοί, ισχύος μεταξύ 3 και 5 μποφόρ.

Για την Τετάρτη, δεν προβλέπεται αξιολόγη μεταβολή της θερμοκρασίας ενώ αναμένεται παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές ή χιονόνερο προβλέπονται για την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για την υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο0-βορειοδυτικοί, έντασης 3 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι και 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα η Φλώρινα

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ο δήμος Φλώρινας κηρύχθηκε τη Δευτέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από αίτημα του δημάρχου Ιωάννη Βοσκόπουλου.

Ο συντονισμός ανατέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στη Φλώρινα, δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Στην Κοζάνη θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και στα Γρεβενά στις 9:15πμ.


in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook