Ο σεφ της εκπομπής «Ελένη» μίλησε στο ΟΚ! για τη σχέση του με την πιο διάσημη Ελληνίδα παρουσιάστρια.

Ποιο στοιχείο της Ελένης Μενεγάκη σε τράβηξε περισσότερο για να πεις το «ναι» στην εκπομπή της;

Είναι άμεσος και πάρα πολύ ζεστός άνθρωπος. Όποιος μας βλέπει μπορεί να κρίνει τι γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Θυμάσαι κάποιο κωμικό περιστατικό στον αέρα;

Δεν έχει συμβεί ευτυχώς, αλλά μια αστεία στιγμή είναι όταν αναγγέλει η Ελένη χαμογελαστή ότι πάμε για διάλειμμα. Θα ήθελα να άκουγε κάποιος τι μας λέει από την άλλη άκρη του πλατό: πόσο πολύ πεινάει, πόσο έντονα μυρίζει το φαγητό στο πλατό! Αρκετά συχνά ξεσπάμε σε γέλια, αφήνουμε τη συνταγή και σχολιάζουμε το πώς η Ελένη μάζευε ελιές με μια σακούλα στο χέρι. Μια σκηνή ιδιαιτέρως σουρεαλιστική.

Η πρόκληση είναι να παρουσιάζεις μια εκπομπή μαγειρικής με εξωτερικά γυρίσματα ή στο πλατό;

Δεν μπορώ να αποφασίσω. Στο Food and the City η πρόκληση ήταν να αντεπεξέλθουμε στις καιρικές συνθήκες και στα δεδομένα που άλλαζαν γρήγορα. Από την άλλη, μέσα σε ένα στούντιο, στην εκπομπή της Ελένης, η πρόκληση είναι να αντεπεξέρχεσαι στην προσωπικότητα της Ελένης.

Γιατί αυτό;

Πίστευα ότι θα ήταν πολύ διαφορετική, πολύ τηλεοπτική. Όμως συνάντησα έναν άνθρωπο, μια τηλεπαρουσιάστρια, που –αν θέλουν το πιστεύουν οι αναγνώστες– είναι η ίδια, εντός και εκτός εκπομπής. Είναι πολύ αληθινή και ειλικρινής στην κρίση της.