Στο «προεδρικό» μέγαρο στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

Σε τελετή, που προηγήθηκε, ο μίλησε ο νυν Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ντενκτάς «ήρωα». Επέλεξε, ανέφερε, να είναι ο αγωνιστής των Τουρκοκυπρίων «φορώντας πύρινο γιλέκο» και ιδρύοντας και διευθύνοντας την ΤΜΤ ενάντια στην ΕΟΚΑ.

«Ίδρυτή πρόεδρε, ηγέτη για πάντα, μην ανησυχείς. Κανείς δεν μπορεί εμένα και το λαό να μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε από το “κράτος”. Καμιά πίεση, ό,τι και να τάξουν, δεν θα αποτρέψει εμένα και τον τ/κ λαό απ' το να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη διζωνικότητα, τους δύο λαούς και τη συνέχιση των ενεργών και έμπρακτων εγγυήσεων της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Έρογλου ενώπιον της σορού.

Το φέρετρο του Ραούφ Ντενκτάς, το οποίο είναι σκεπασμένο με τις σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα αύριο λίγο πριν από την κηδεία του.

Κατά μήκος της πομπής του φέρετρου από το νοσοκομείο στο «προεδρικό», με στρατιωτικό όχημα, είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους κόσμος, ενώ μαθητές κρατούσαν σημαίες της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» και φωτογραφίες του Ραούφ Ντενκτάς.