Αποσπάσματα από το βιβλίο «ο Αγών μου» (Mein Kampf) του Αδόλφου Χίτλερ, θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά από το 1945 στη Γερμανία στις 26 Ιανουαρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βρετανός εκδότης Πίτερ Μακ Γκί, ενώ το γερμανικό δίκαιο απαγορεύει τη δημοσίευση των κειμένων των Ναζί.

Ο εκδότης αναφέρει σε e-mail του ότι θα δημοσιεύσει «ένα φυλλάδιο 12 έως 15 σελίδων στο οποίο, από τη μια πλευρά θα τυπωθούν αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Αγών μου» και στην άλλη παρατηρήσεις ενός διάσημου ερευνητή», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel.

Άλλες δημοσιεύσεις αποσπασμάτων προβλέπονται στη συνέχεια, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, με μέσο τιράζ που μπορεί να φθάσει και τα 100.000 αντίτυπα

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει (το βιβλίο) και βλέπει πίσω από αυτό ένα είδος διαβολικής εθνικοσοσιαλιστικής \"http://www.hitler-library.org/img/mein-kampf-ford-translation-paperback.png\"Βίβλου», σημειώνει. «Αλλά κανείς δεν το έχει διαβάσει και δεν έχει διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα έργο κακής ποιότητας, δυσνόητο που προέρχεται από μια τελείως διεστραμμένη σκέψη».

Ο «Αγών μου», που γράφτηκε από τον Χίτλερ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή το 1924 και το 1925, έχει απαγορευτεί από το 1945 στη Γερμανία. Στο Διαδίκτυο πάντως, η μετάφραση του στην αγγλική γλώσσα, πωλείται στις εμπορικές ιστοσελίδες. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν επίσης ότι μεγάλα τμήματα αυτού του βιβλίου είναι διαθέσιμα στα γερμανικά στο Διαδίκτυο.

Το Υπουργείο Οικονομικών του κρατιδίου της Βαυαρίας έχει κληρονομήσει τα πνευματικά δικαιώματα μετά τον πόλεμο και επαγρυπνεί, ώστε να μην δημοσιεύονται τα εθνικοσοσιαλιστικά κείμενα. Εκπρόσωπος του υπουργείου ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει προσφυγή στην δικαιοσύνη για να εμποδίσει τη δημοσίευση αυτών των αποσπασμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook