Η Αυστραλία αναδεικνύεται  ως ο κύριος προορισμός των Ελλήνων που ψάχνουν να δραπετεύσουν από τις πολιτικές και οικονομικές αναταραχές της χώρας.

Με αυτό τον τίτλο  η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal και το συνεργαζόμενο ειδησεογραφικό δίκτυο MarketWatch επιχειρούν ένα μίνι-αφιέρωμα σε αυτό που ονομάζουν «την τελευταία τάση μετανάστευσης στην αυστραλιανή ήπειρο».

Στο αφιέρωμα προβάλλονται στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τους τελευταίους μήνες  οι Έλληνες που επισκέπτονται  την Αυστραλία είτε ως επισκέπτες, είτε ως φοιτητές ή ως επίδοξοι εργαζόμενοι την Αυστραλιανή ήπειρο έχουν αυξηθεί κατά 20%.

Και τονίζεται πως  στόχος όλων αυτών είναι η εξεύρεση μιας διεξόδου στα πιεστικά προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας, κυρίως λόγω της πρωτοφανούς κρίσης χρέους που εξωθεί στην ανεργία και στην ανέχεια χιλιάδες Έλληνες.

Με βάση τον ανταποκριτή  της WSJ στην Αυστραλία η τάση αυτή αποτυπώνεται και στην εικόνα που έχουν τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στη χώρα. Που δηλώνουν ότι τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των αιτήσεων  για έκδοση βίζας, ενώ στα κέντρα (εκκλησίες, ρεστοράν) της ελληνικής κοινότητας συζητείται εντόνως το αυξανόμενο ρεύμα για μετανάστευση και οι συνεχείς οχλήσεις από Έλληνες που ενδιαφέρονται να μετοικήσουν στην Αυστραλία.

Οι επικεφαλής της  ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία πάντως δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτό το εν εξελίξει ρεύμα μετανάστευσης γιατί εκτιμούν πως δεν πρέπει να αποδυναμωθεί η Ελλάδα από ανθρώπινο δυναμικό. Δεν θέλουν να δουν ένα δεύτερο ρεύμα μεταναστών από την χώρα τους, την Ελλάδα.

Το εκτενές ρεπορτάζ αναφέρεται και στο τι χρειάζεται – και πόσο δύσκολο είναι –  να πάρει κανείς βίζα.

Από το 1960 η διαδικασία έκδοσης βίζας έχει γίνει αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα καθώς  κοστίζει περισσότερο και απαιτεί  από τους αιτούντες να είναι εξειδικευμένοι εργάτες ή να έχουν πτυχίο σε επαγγελματικό πεδίο όπου η Αυστραλία χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό καθώς και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας που θα πιστοποιείται μάλιστα με γραπτές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook