Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σπείρα, η οποία διακινούσε και εμπορευόταν στο νησί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη), αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στην σπείρα συμμετείχαν έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας 27, 32, 27, 21, 28 και 34 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν τέσσερις (οι δύο 27χρονοι, ο 32χρονος και ο 21χρονος), που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Για την ιδία υπόθεση κατηγορούνται και δυο ομοεθνείς τους, ένας 28χρονος, ο οποίος αναζητείται και ένα 34χρονος, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί κατάφερα να τους συλλάβουν ύστερα από συγκέντρωση και αξιοποίηση στοιχείων και πολύμηνη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης, η ιεραρχική δομή καθώς και η ταυτότητα των μελών.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο του 2010, ο έγκλειστος στις φυλακές, μαζί με τον 28χρονο, είχαν συστήσει την εγκληματική οργάνωση και έχοντας αρχηγικούς ρόλους ενέταξαν, ως μέλη, τους τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες και διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες (κυρίως ηρωίνη) σε τοξικομανείς της Ρόδου, κατ’ εντολή τους.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, αφού εντοπίστηκαν ο 32χρονος με τον 27χρονο, στην οικία του 28χρονου, που απουσίαζε και αναζητείται, έγινε έρευνα κατά την οποία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 67 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 1 κιλού και 909 γραμμαρίων, 610 γραμμάρια καθαρού βάρους ηρωίνη πάνω σε τραπέζι, πλήθος μικρών συσκευασιών ηρωίνης κενές περιεχομένου, δύο κενές περιεχομένου πλαστικές συσκευασίες χωρητικότητας μισού κιλού έκαστη και μία ζυγαριά ακριβείας.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες συνελήφθησαν ο 27χρονος με τον 21χρονο, και βρέθηκαν συνολικά μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 13,8 γραμμαρίων, μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 0,6 γραμμαρίων, το χρηματικό πόσο των 2.260 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και επτά κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση και διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.