Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έλαβε χώρα στις 16/01/2012, εγκρίθηκε ομόφωνα ο καθορισμός των όρων δημοπράτησης του έργου «Ανάπλασης της οδού 25ης Μαρτίου και της περιοχής του κέντρου γύρω από τον Αρχαιολογικό χώρο της Καμάρας» η οποία θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου 2012 και το ύψος του προϋπολογισμού είναι 157.440 ευρώ.

Το εν λόγω έργο αφορά την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο κεντρο της πολης Αγ. Νικολαου μηκους περιπου 380 μ. με κυριες εργασιες τις εσκαφες, καθαιρεσεις πλακοστρωσεων, σκυοροδεματων, επιχρισματων, φορτοεκφορτωσεις και μεταφορες, κατασκευες ξυλινες και μεταλλικες επιστρωσεις, λιθοδομες, επιχρισματα, φωτισμό οδών, ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και θα φυτευτεί πράσινο.

Η περιοχή ανάπλασης βρίσκεται σε ένα από τους πιο κεντρικούς άξονες της πόλης και αποτελεί σημαντική υπόθεση για την ευρύτερη λειτουργία του Αγίου Νικολάου. Η περιοχή περιβάλλεται από σημαντικά ιστορικά μνημεία όπως ο Αρχαιολογικός Χώρος της Καμάρας που αποτελεί σύμβολο για την πόλη αλλά και σημαντική εικόνα προβολής της στο εξωτερικό καθώς και από σημαντικά σημεία αναφοράς των επισκεπτών και των συμπολιτών μας όπως το κτίριο του ΟΤΕ, το Κινηματοθέατρο ΡΕξ κ.α

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook