Πλούσια δράση είχαν αναπτύξει 4 Αλβανοί ηλικίας 20,21,20,26 ετών  και μια Αλβανίδα 27 χρόνων που είχαν ρημάξει σπίτια  σε Ιωάννινα και Ηράκλειο.

Η συμμορία των ποντικών που εξαρθρώθηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων και κλοπών, από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 41 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών οικιών

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη διαρρήξεων οικιών, αλλάζοντας κάθε φορά σύνθεση.

Διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχουν διαπράξει τριάντα (30) διαρρήξεις και κλοπές οικιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αφαιρώντας χρυσαφικά – κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν έχουν διαπράξει έντεκα (11) επιπλέον διαρρήξεις οικιών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 380.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook