Στη «φάκα» της αστυνομίας έπεσαν χθες στη Χαλκίδα δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 18 ετών, για κλοπές οχημάτων κυρίως φορτηγών και μηχανημάτων έργου, τα οποία στη συνέχεια προωθούσαν σε εταιρεία ανακύκλωσης (SCRAP).

Ειδικότερα οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην περιοχή των ΚΤΕΛ Ευβοίας να έχουν στην κατοχή τους Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, το οποίο είχε εισαχθεί στη χώρα με άγνωστη μέχρι στιγμής διαδικασία, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί και να κυκλοφορεί παράνομα.

Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ζευγάρια κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, άδεια κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτ-του, 3 πράσινες κάρτες Ι.Χ.Φ., άδεια οδήγησης και διάφορα έγγραφα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμαάνδρες, ηλικίας 46 και 70 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, από 4μήνου τουλάχιστον συνενώθηκαν σε ομάδα προκειμένου αποκομίζουν οικονομικό όφελος και ενεργώντας από κοινού, είχαν αφαιρέσει από την περιοχή του Αγ. Στεφάνου – ευρύτερη περιοχή Ευβοίας, δύο φορτηγά, δύο μηχανήματα έργου, ένα μεγάλο ρυμουλκούμενο κομπρεσέρ και άλλα οχήματα.

Τα εν λόγω οχήματα – αντικείμενα τα παρέδιδαν στην εταιρεία ανακύκλωσης του προαναφερόμενου 70χρονου δράστη, όπου τα μετέτρεπαν σε σίδερα (SCRAP), προκειμένου να μην είναι δυνατός ο εντοπισμό τους. Επίσης σε βάρους του ανωτέρω 46χρονου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία, γιατί ιδιοποιήθηκε παράνομα όχημα, ο οποίος του το είχε παραχωρήσει για δοκιμή, με σκοπό την αγορά του.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook