Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Λιβύη, όπου σήμερα ξέσπασαν νέα επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στο καθεστώς της χώρας. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από δικαστήριο στη Βεγγάζη, ενώ πολλοί από αυτούς επιτέθηκαν στη φρουρά, για να προκαλέσουν την αντίδραση των αρχών, που απάντησαν ακόμη και με πυρά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία δικηγόρου, τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και προπύργιο της αντιπολίτευσης, από την αρχή της διαμαρτυρίας, την Τρίτη. Κανείς ωστόσο μέχρι στιγμής δεν μπορούσε να βρεθεί στο νοσοκομείο της πόλης για να επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW), επικαλούμενη ένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου Al Jalal της Βεγγάζης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί για περισσότερους από 20 νεκρούς το Σάββατο, ενώ 25 τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την HRW, 20 άτομα σκοτώθηκαν την Πέμπτη και 35 την Παρασκευή στη Βεγγάζη.

«Ζητούμε από τον Ερυθρό Σταυρό να στείλει νοσοκομεία εκστρατείας. Δεν μπορούμε πλέον να αντεπεξέλθουμε», ανέφερε ο δικηγόρος Μοχάμεντ αλ Μουγράμπι, σημειώνοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι, ειδικά δικηγόροι, διαδηλώνουν μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της βόρειας Βεγγάζης.

«Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι εκεί. Βαπτίσαμε την πλατεία Ταχρίρ 2», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας το αίτημα τον διαδηλωτών για αλλαγή της κυβέρνησης.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook